Bilder Blogg Kontakt Om ufestivalen
× Hjem Bilder Rettferdighetsprosjektet Sitt med oss Blogg Kontakt Om ufestivalen

Ufestivalens rettferdigheetsprosjekt i Kongo


Som festival er vi med på å støtte en organisasjon som heter CAMPS. CAMPS har arbeid i provinsen Sør-Kivu, øst i Den demokratiske republikken Kongo. I år er arbeidet konsentrert tre steder i Sør-Kivu: Kalonge, Nyamibungu og Baraka. Her arbeider vi i samarbeid med helsesentre og sykehus og oppretter avdelinger for psykisk helse for å sikre et langvarig og langsiktig tilbud for traumebehandling for jenter og kvinner som har overlevd voldtekt og mennesker med krigsrelaterte traumer. Arbeidet dreier seg i hovedsak om traumebehandling , både i enkeltsamtaler og gruppesamtaler. I Kongo er det veldig skambelagt å bli utsatt for voldtekt, og offeret regnes som den skyldige. Dette fører til at mange av kvinnene blir utstøtt fra familiene sine eller behandlet uten respekt. Derfor legger Camps også vekt på å informere familiene og ser til at kvinnene blir tatt imot av familien på en god måte. Jentene får også hjelp til å begynne på skolen igjen, og de som ikke går på skole får noe sosio-økonomisk hjelp, for eksempel geiter, hjelp til å selge poteter på markedet e.l. Mange av kvinnene lever midt i fattigdom og strever med å leve fra hånd til munn hver dag. Derfor blir det veldig viktig å få stabilitet og ro på det å skulle overleve, slik at det blir mulig å fokusere på psykisk helse og indre legedom.

Vi bruker cookies fra google analythics for å få en overiskt over hvilke enhter og teknologier våre besøkende bruker for å kunne gi deg den bestmulige opplevelsen når du besøker siden vår.
Dersom du ikke ønsker at vi samler inn denne informasjonen fra deg, kan du endre instillingene i nettleseren din og der bestemme om du skal godta cookies eller ikke.