Praktisk info Bilder Kontakt Om ufestivalen
× Hjem Bilder Sitt med oss Medarbeider Kontakt Om ufestivalen

Jesus Loves Electro på Festivalen!

27.02.2018

 

Vi er klare for tidenes konsert med Jesus Loves Electro! JLE setter uten tvil et nytt og engasjerende uttrykk på lovsangen og tar oss med på en uforglemmelig konsert! Vi er klare, er du? Bestill festivalpass innen 1. mars for å få best pris på festivalpass.

Bestill festivalpass her: http://bit.ly/2H5h0Q1

That's a WRAP!

16.07.2017

Og FOR EN FESTIVAL det har vært!

Årets Ufestival har vært preget av store bestemmelser, solbrente nesetipper og tilbedelse - mye tilbedelse. Hva mer kan man ønske seg?

Noen ting som har satt spor gjennom helgen (ikke i en graderende rekkefølge, da vi hever oss over slikt);

1. Det FABELAKTIGE miljøteamet! I fire dager har en bråte folk med gule t-skjorter løpt rundt og spredt god stemning med vannpistoler, is-utdeling og et lynne (+ utseende?) som Minions fra 'Grusomme meg'. Det har vært innmari vanskelig å ha det kjedelig og å være trist med en så spenstig gjeng!

2. Tidenes ledernettverkssamling, hvor ungdomsledere fra hele landet fikk komme sammen, spise god mat, få undervisning av Dan Blythe og skryte hemningsløst av sine ungdommer. Det var oppløftende, inspirerende og mettende (både åndelig og matmessig, si).3. SITT MED OSS! Hjertet til komitèen bak Ufestivalen er at den ikke bare skal endre oss som kommer til Toppen, men alle vi møter i årene etter oss også. Barmhjertighetsprosjektet i år heter "SITT MED OSS", en kampanje på sosiale medier som skal øke bevisstheten og minske tilfellene av mobbing i Norge. Tallene er skyhøye, men vi tror på det enkeltpersonen kan gjøre ut ifra godhet, og dette har fått prege alle som har vært på festivalen i år.

4. JESUS. Jesus, Jesus, Jesus. Nærmere 200 ungdommer har valgt å følge Jesus på årets festival, og nærmere halvparten av alle deltakerne har startet en prosess/valgt et liv i frihet. DET ER VERDT Å FEIRE! Jesus har formet møtene og vårt så tilstede i all lovsang og samtale, og jeg tror ikke noen drar fra festivalen den samme som de var da de kom.

Ufestivalen i år har vært en eneste stor fest, med storslåtte konserter (jeg er seriøst støl fra hoftene og ned fordi man hopper gjennom lovsangen fra morgen til kveld - jeg er dritsliten! Men har rettferdiggjort 7 is i løpet av 3 dager!), saftig forkynnelse, nye vennskap og frihet. Over alt friheten vi har fått oppleve og lære om gjennom disse dagene. Dette er noe som skal få forme ungdomsarbeidene i hele Norge, og gi ringvirkninger ut i Europa og resten av verden. Dette livet er et godt et!

Frykt ikke; det er bare et år til neste gang - jeg har begynt å telle ned allerede.

GENERASJON FRIHET

15.07.2017

Sandra Bjørnø sa det aller best på medarbeidersamlingen før Ufestivalen i år startet.

"Hva om vi kunne forme denne generasjonen til å ikke hete 'Generasjon Perfekt' eller 'Generasjon Prestasjon', men 'Generasjon Frihet?'"

Ufestivalen brenner for Jesus, vennskap og moro, og hovedhjertet i år, budskapet for årets festival har vært nettopp dette - Generasjon Frihet. Hvordan hadde det sett ut, om dagens ungdom var så klare over sin egen frihet på grunn av Jesus, at de satt klassekameratene og vennene sine fri bare ved å være vitner?

Derfor har en av Ufestivalens nye satsninger i år vært "Real Talkshow". En time etter morgenmøtene har blitt brukt til å snakke om viktige tema som pornografi, spiseforstyrrelser og mobbing. Under denne timen har flere blitt intervjuet og delt sin historie rundt det relevante temaet, med gode tips og erfaringer som har hjulpet utallige ungdommer.

Jeg skal ikke si at det var sånn for alle, men jeg hylgrein da 1000 ungdommer høylytt sang "Frihet" med løftede hender etter gårsdagens sesjon. Tipper egentlig det var litt sånn for alle ungdomsledere på innsiden. Fy søren, hva er det vi får være med på? Hvor heldige er vi?

Det er så viktig med settinger hvor man kan prate om disse temaene som kun skaper skam og smerte i unge. I ungdomsarbeidene på ukentlig basis er det ikke alltid enkelt å skulle snakke om disse tingene, men på Ufestivalen har alle tilbudet om å få litt innsikt og mye forbønn for det som tynger, uansett om det er avhengigheter, depresjon eller dårlige tankemønstre. Det syns jeg er veldig fint.

Og så klart, etter å ha brølt til "Frihet" inne i hovedsalen, og å ha fått knall undervisning fra Dan Blythe, er det få ting som kan passe bedre for et utløp av energi enn Bykampen. Nasjonalismen og enhetsfølelsen må vike for intense konkurranseinstinkter, og det blir vanskelig å si om man er hes etter lovsang eller hyling fra sidelinja mens favorittbyen din kjemper om ære.

Det er sånn vi liker det.

 

PANG! (Startsskuddet til årets festival)

14.07.2017

Dette kommer til å høres ut som en klisjè uansett hvordan jeg formulerer meg; men FOR EN START! Gårsdagen ble en ren britisk invasjon fra Hillsong London, med Dan Blythe på miccen, og konsert med Hillsong Youth UK etterpå. Det ble delt nydelig om hvordan vi kan være/bygge en fryktløs generasjon, og mange tok nye standpunkt for Jesus.

Jeg kikket bort på en jente jeg har kjent en stund under lovsangen. De ledet i "What a Beautiful Name", en sang som jeg vet har blitt sunget nesten til bristepunktet i kirken vår, uten at det nødvendigvis har resultert i opplevelser av sterkt Gudsnærvær - men i går, mens hun stod i mengden med løfta hender strømmet tårene nedover kinnene hennes. Det er noe med Ufestivalen og stemningen her som er så opplysende, og hjelper oss til å skjønne bedre hva som menes med lovsanger vi har sunget 1000 ganger og bibelvers vi lærte som små som ikke har en stor effekt for oss til daglig. Det er litt av magien ved Ufestivalen.

Og selvsagt; det å kikke på ungdommer som gråter fordi de skjønner mer om Gud, og hvor høyt Han elsker oss, førte til at jeg selv stod og hulka såppas høyt at folk kikka bekymra bort på meg.

Og det var bare starten på alt! Vi har hatt en fantastisk morgen med energisk preshow (ved dynamittduoen Bruun og Neteland), vi har hatt et deilig morgenmøte med kanonbra undervisning fra Dan Blythe, og tidenes premiere på "Generasjon Frihet; et ekte talkshow" (sistnevnte fortjener et eget innlegg, og helst en egen blogg også - stay tuned).

Etter en så heftig start på dagen er det supergøy å kunne strømme ut av Hedmarkshallen klare for å vinne heder og ære i Bykampen, stikke på Tentrohangout og stappe grillpølser inn i brødhullet. JEG ER GIRA! Hvis du ikke er her enda; kom opp! Festivalen er ung, og det kommer til å skje så mye gøy og mektig her - flaut for deg om du dropper det.

Bildene er tatt av Daniel Wootton, en av de dyktige festivalfotografene som herjer denne helgen - spander en brus eller is eller klem på dem når du ser de! De gjør en fabelaktig jobb! Og følg Ufestivalen på Facebook, Instagram og Snapchat for å få enda mer hyppige oppdateringer om kalaset.

Magi, forventning og sjokoladefabrikker

13.07.2017

Det er noe som er helt unikt med timene før Ufestivalen braker løs. Man sammenligner minner fra tidligere år, og konkluderer med at møtene blir bedre og bedre og at matbodene øker i kvalitet og sikleverdi. Så kjenner man på svermen av sommerfugler som slår seg ned for en Jesus Loves Electro konsert i magen.

Jeg elsker magien i morgenen før festivalen kickstarter, når man kryper ut av svette telt og tunge sovesaler. Man hilser på andre medarbeidere på do, spiser frokost med folk man typisk bare har stalket på Facebook, og for en gangs skyld er det helt naturlig (selv i Norge) - for alle gleder seg som unger til å gjennomføre tidenes helg på Hedmarktoppen. Hvis man har litt mer kontroll enn meg møter man opp i team og gyver løs på alle oppgaver som skal gjennomføres før de første bussene ruller inn på grusplassen.

Jeg, derimot, står som et fugleskremsel uten helt å vite hvordan han jeg skal forholde meg til ser ut, og stikker for å skrive om forventningene til årets festival. Ikke at det er et kort strå på noe vis, men det hadde vært gøy å gitt illusjonen om at jeg vet hva jeg driver med til tider - en liten avsporing.

Det er enstemmig vedtatt at denne festivalen kommer til å endre mange liv. Ikke festivalen alene, men Han vi tror på har all intensjon om å gjøre store ting. Personlig gleder jeg meg til å se folk bli helbreda, mennesker bestemme seg for å ta i mot Jesus, og et hav av ungdommer som med hele hjertet lover å følge drømmene sine. Fins det noe bedre? Jeg lurer genuint; er det noe som kan være mer rørende, morsomt og enhetsskapende enn Ufestivalen og alt som skjer her? Har ikke funnet et godt alternativ enda, men lover å oppdatere om en god konkurrent dukker opp - for alt vi vet fins kanskje Willy Wonkas sjokoladefabrikk et sted på kloden.

(Hvis du ikke får sommerfugler i magen av å se dette bildet vil jeg anbefale; a) besøk en lege, eller b) besøk Ufestivalen. Jeg sier ikke hvordan du skal leve livet ditt, men jeg hadde valgt Ufestivalen på et blunk.)

Om du enda er usikker på om du skal ta turen til årets festival; HOPP I DET. Jeg kan selv gå god for at det aldri har vært en Ufestival som har etterlatt meg i et dårlig humør. Menneskene er unikt velkommende, møtene er inspirerende og det er en helt særegen stemning her som du ikke får lov til å gå glipp av. Du har ingenting å tape på å komme, men alt å vinne!

Og til deg som er på vei med buss eller bil eller ubåt; VELKOMMEN! Vi gleder oss til å leke med deg!

For alle surrebøtter (meg inkludert); Dette trenger du på Ufestivalen

12.07.2017

Jeg har vært på Ufestivalen seks ganger før, men likevel ender jeg hvert år opp med å oppnå rask puls på et punkt i reisen mot Hedmarktoppen - den hersens pakkelisten er aldri fullstendig. Derfor, for oversikt til både meg og deg som sitter med samme problem; her er den ultimate pakkelisten du trenger for å ha tidenes opphold den kommende helga. Denne listen er tried and true fra erfaring, og kommer muligens til å bli skrevet i gull på papyrus til mine etterkommere som arven fra "deres gale oldemor"
 

SOKKER OG TRUSER
Jeg ser de dømmende blikkene deres gjennom skjermen. "SELVSAGT", fnyser du, og stapper en knallgul Svampebob-boxer ned i bagen, men dønn ærlig. Du pakker for lite. Bakken kan bli fuktig, du kan tisse på deg fordi reisefølget er for morsomme fredag kveld (true story), eller bæsje litt i buksa når du gir alt du har under Bykampen - og det er veldig kjipt å måtte gå med badetøy den siste dagen på tur fordi du overvurderte været, blæra di eller konkurranseinstinktet ditt. Pakk noen ekstra. For din egen skyld.

 

SOLKREM
For GUD VÆRE LOVET; det er meldt sol! Det skal nevnes at jeg har snyltet solkrem av venner i alle år, og det har gått fint - men i år skal jeg være hun venninna som faktisk husket å pakke med SPF 30.

 

NOTATBOK
Dette er en nobrainer! I løpet av årets festival kommer du til å få så mye bra input at det er umulig å spare på alt du sier du kommer til å huske for alltid. Skriv det ned! Kanskje blir den notatboken en gullgruve som kommer til å være guiden din gjennom en tøff periode om seks år. Man vet aldri, og derfor er det viktig å være litt frampå - pluss at du husker det du hører mye bedre om du skriver det ned.

 

IS-BUDSJETT
Du har med lommepenger, og du tror at du kommer til å kunne beregne nok til både snap-back og en is hver dag, men når lørdag kommer og du er blakk fordi du har spandert fidgetspinners og glowsticks på alle de søte jentene rundt deg, skal ikke jeg ha skylda. Sett av penger til snacks med en gang.

 

BIBELEN
Nei, ikke bare på app - den fysiske, tusensiders klossen av en godbok. Ikke bare fordi at det ser mye kulere ut, men fordi du blir mer glad i den når den har litt jord fra Hamar på omslaget, og fordi du trenger batteriprosenten på mobilen til å adde alle de nye vennene dine på Snapchat.

 

BYKAMP-APPAREL
Hva kommer årets bykamp til å by på? Gjørmebryting? Dancebattles? Gi ungdomspastoren din den beste makeoveren? Vi vet ikke! VI VET IKKE! Pakk alt så du er klar for å vinne heder og ære for hjembyen din uansett. 


KAMERA
Fra en som konstant prøver å virke kul og laidback; festivalbilder er alltid de kuleste bildene. Det er få scenarioer som fanger stemning, farger og gode minner på samme måte som de du tar under Ufestivalen. Husk ekstra batterier og minnekort (og om du ikke har et kamera; ikke vær redd for å fotfølge festivalfotografene. De elsker oppmerksomhet).
 

DEODORANT OG TANNKREM
Du sier du kommer til å dusje hver dag. Jeg tror deg. Jeg vet at du vil. Men det er ikke realistisk at alle 1000 på festival husker/rekker å gjøre det daglig. For alles del når vi sitter inne i et stort, varmt rom og prøver å følge med på gode taler; husk deodoranten din. Og ingenting sier "ny venn" som et vinnende, rent, hygienisk smil! Klin på en ekstra klatt med tannkrem under tannpussen.
 

Hvis du kommer til Hedmarktoppen og disse åtte punktene er dekket kan jeg garantere at du ligger godt an for helgen. Jeg skal nå bruke unødvendig mange timer på å planlegge og pakke flere antrekk enn jeg trenger til festivalen - selv om vi alle vet at jeg ender opp i den samme jeansen alle dagene. Ikke døm meg. Jeg er en festivalveteran.

PS; For å understreke alle overnevnte punkt legger jeg ved et bilde av 14 år gamle Cornelia på sin 2. Ufestival. Bemerk deg det skitne håret og de mildt paniske øynene fordi jeg satt i badetøy under klærne og var redd for at min bestevenninne (på bildet fanget i mine armer) syns jeg luktet vondt etter to dager uten deodorant. Lær av smerten min, og pakk riktig.

Thomas Neteland

12.06.2017

Neste taler ut er ingen ringere enn THOMAS NETELAND! Sandnespatrioten har gjestet Ufestivalen flere ganger tidligere, og levert fyrverkeri og åpenbaringer om Gud hver eneste gang - så dette kan vi med sikkerhet se fram til. 

Thomas er 24 år og ungdomspastor i Sentrumskirken Sandnes hvor det skjer mye spennende om dagen. Han er preget av humor, visdom og aktuelle problemer og tanker ungdom sitter med. Skaff deg festivalpass så fort som mulig, dette blir konge!

Sandra Bjørnø

06.06.2017

Vi er så glade for å kunne annonsere vår neste taler; SANDRA BJØRNØ! Sandra har vært festivalsjef og verdensmester i flere år, og er en ærlig og ivrig forkynner. 

Tidligere har hun jobbet i flere år som bibelskolelærer på FBO i Oslo, og nå er hun ungdomspastor i Pinsekirken Bergen, hvor hun briljerer stort. Sandra er full av krutt og visdom om både Jesus og lederskap, og dette kan du ikke gå glipp av! Skaff deg festivalpass med en gang på checkin.no, og vær klar for en livsforvandlende helg!

 

HILLSONG YOUNG & FREE

22.05.2017

Er du klar for Ufestivalen? Det er HILLSONG YOUNG & FREE fra LONDON! Gjengen med briter kommer til Norge for å ha en lovsangskonsert med og for oss, og vi gleder oss stort. 

Hillsong dannet dette teamet i 2012, opprinnelig i Sydney, da de hadde lyst til å forme en gruppe som hadde fokus på ungdom og en ny type sound. Som et resultat ble Y&F til, og har siden da produsert og proklamert sanger som treffer alle aldre, men er mer tilpasset en yngre og fryktløs generasjon. Dermed er de en perfekt match for Ufestivalen.

Ikke bare produserer de sanger som treffer hjerte og sjel, men de har vært nominert til en Grammy-award for beste moderne kristne album, og fått stor dekking i media av blant annet «Billboard Magazine». Det nyeste albumet deres, Youth Revival Acoustic, har blitt hørt utallige ganger.

Young & Free har i de siste årene sluppet flere album som har fått preget lovsang i hele verden, også hos oss her i nord. Sanger som «Alive», «This is living» og «Real love» blir garantert å høre under årets Ufestival, sammen med flere av deres gamle og nye sanger. Dette kan du ikke gå glipp av!

Dan Blythe

08.05.2017

Vi er STOLTE av å annonsere vår første hovedtaler; DAN BLYTHE!
 
Dan Blythe jobber til vanlig som pastor sammen med kona si Charlie i Hillsong London, og brenner for å se en fryktløs generasjon med unge mennesker. Han har et stort hjerte for ungdom, og sammen har de forandret livene til utallige unge mennesker med Guds ord! Han er en utrolig dyktig predikant, og en enda bedre leder - og vi gleder oss stort til å høre hva han har å si.
 
Skaff deg festivalpass her http://bit.ly/2k7VjTN
og møt opp med notatbøker og forventning!